Telefon
WhatsApp
İnstagram

KAYGI (ANKSİYETE BOZUKLUĞU)- Van Psikolog Görüşünden

KAYGI (ANKSİYETE BOZUKLUĞU)- Van Psikolog Görüşünden

KAYGI (ANKSİYETE BOZUKLUĞU)- Van Psikolog Görüşünden

Van Psikolog olarak;

Öncelik olarak biyolojik bir kavram olarak kabul edilmiş olan bu kavram Sigmund Freud beraberinde psikolojik literatüre girmiştir. Freud’un öncülüğünde yapmış olduğu Psikanaliz’de Freud’un ardıllarının da işlediği önemli kavramlardan birisi haline gelen kaygı kavramına insanın yaşadığı bir ruhsal durumdan öte anlamlar da yüklenerek kavram daha da genişletilmiştir.


1.kaygı nedir nasıl yaşanır
Kaygı bireyin içerisinden çıkılamayacağına inandığı ve sürekli olarak nüks eden bir psikolojik bir rahatsızlıktır. Bunlara örn: gelecek kaygısı, iş kaygısı, eş kaygısı, ekonomik kaygı olarak sıralanabilir.
Kısacası kaygı, gelecekte negatif durumların meydana gelmesi durumuna karşı duyulan endişe, korku, tedirginlik, durumudur(hissidir). Stresle ilişkilidir. Anksiyete, zihinsel, fiziksel, duyusal düzeylerde farklı belirtilerle birlikte kendini gösterebilmektedir.
Kaygının Belirtileri
1.Fiziksel Belirtiler
* Uyku sorunları
* Kas ağrıları
* Mide bulantısı veya mide ağrıları
* Baş dönmesi
* Terleme, titreme
* yüksek düzey kalp atışları
2. Duygusal Belirtiler
* Panik ataklar
* Çabuk ağlamaklı hissetme veya üzülme helleri
* Stres, Sinirlilik, Sabırsız olma halleri
* Sürekli olarak huzursuz his etme durumu
3. Zihinsel Belirtiler
* Sürekli endişeli hissetme
* Karamsar düşünceler
* Dikkat eksikliği
* Karar vermede ve almada güçlük
Kaygıyla baş edebilmenin birçok yöntemi vardır. Bunların başında Profesyonel yardım almak (Psikolog veya Psikiyatrist). Sağlıklı beslenmek, uyku düzüne anksiyete seviyelerini düşürmektedir. Bunları yapmakta zorluk yaşadığımız durumlarda uzman yardımı almak gerekmektedir.
Kaygı, hayatımızın normal bir durumu olarak seyredebilir. Motive edici rol oynar ama yoğun ve yüksek düzeylerde bir kaygı, yaşam kalitemizi düşürebilmektedir ve kesinlikle Profesyonel yardım almamız gerekmektedir.

NOT: Sitemizdeki bu ve diğer tüm içerikler bilgilendirme amacı olup, Tıbbi bir tanı ve tedavi amacı taşımamaktadır. Tanı ve tedavi gerektiren durumlar için mutlaka bir tıp hekimine başvurunuz. Bu "KAYGI (ANKSİYETE BOZUKLUĞU)- Van Psikolog Görüşünden" makale ve https://vanpsikologsema.com/ sitesinde ki diğer tüm içerikler kanunlara aykırı sayılabilecek ilan ve reklam yapma amacı taşımamaktadır.